Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca PSD, PNL si PC au finalizat textele acordului politic si agendei politice ale noii constructii politice, despre care a spus ca va avea un "nume frumos" si o sigla "foarte frumoasa". Alianda PSD-ACD se va numi Uniunea Social-Liberala.

Liderii formatiunilor s-au intalnit, joi seara, la sediul central al PSD, transmite MEDIAFAX.

Anterior, sursele social-democrate si liberale declarasera ca alianta dintre PSD si ACD s-ar putea numi Uniunea Social-Liberala si nu va avea organisme comune de conducere, activitatea politica urmand sa fie gestionata doar de cei doi co-presedinti, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Dragnea a spus ca partile au finalizat textele unui Acord politic, ce va fi aprobat vineri si sambata de structurile de conducere ale PSD, respectiv ACD, si semnat sambata de cei doi co-presedinti, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu.

El a refuzat sa dea detalii cu privire la continutul acestor documente, afirmand ca noua constructie politica va propune romanilor un alt model de stat.

Dragnea a precizat doar ca acordul politic stabileste expres candidatura comuna a PSD-ACD la Primaria Generala a Capitalei.

Intrebat de jurnalisti care vor fi denumirea si sigla noii aliante, Dragnea a raspuns: "Se va numi frumos, va avea un nume frumos, care speram sa adune voturi foarte multe de la romani. (...) Va fi o uniune politica intre doua structuri politice. Este si un nume frumos, si o sigla foarte frumoasa, care va fi placuta de cetateni si speram noi aduca bunastare pentru fiecare cetatean roman. (...) Sageata cu trandafirii s-au unit si a iesit o sigla foarte frumoasa".

Protocolul aliantei prevede ca eventualele dispute intre membri ai PSD si ai ACD, daca nu se vor atenua de catre cei doi co-presedinti, vor fi solutionate prin dialog de catre trei lideri centrali desemnati de fiecare din cele doua parti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.