Guvernul a abrogat, miercuri, prin ordonanta de urgenta, prevederea legala care permite in prezent avocatilor sa nu raspunda penal pentru recomandari si opinii profesionale sau acte juridice propuse clientilor, daca acestea sunt puse in practica de client si sunt prevazute de legea penala.

Prevederea a fost adoptata de Parlament prin introducerea unui alineat nou in articolul 7 din Legea 51/1995, privind organizarea si exercitarea meseriei de avocat, alineatul avand ca obiect instituirea unei cauze de nepedepsire referitoare la exercitarea profesiei de avocat, potrivit MEDIAFAX.

Guvernul arata ca, potrivit textului abrogat, avocatul nu raspundea penal pentru recomandarile si opiniile profesionale pe care le oferea clientului sau si nici pentru actele juridice pe care le propunea clientului, daca acesta le punea in practica si comitea fapte prevazute de legea penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.