Deputatul PNL Ludovic Orban sustine ca Victor Ponta si Crin Antonescu fac ceea ce le-a spus Traian Basescu, o alianta inregistrata la tribunal, dar din care PNL nu castiga nimic, in 2012 functia de premier si cea de presedinte al Camerei urmand sa fie ale PSD, iar cea de presedinte al Senatului a PC.

Ludovic Orban sustine, intr-un interviu publicat de "Evenimentul Zilei, ca PNL nu are nevoie de PSD.

"In ce ma priveste, este complet anormala aceasta alianta. E nefiresc ca PNL, care, atat in istorie, cat si dupa Revolutie, s-a manifestat ca singurul partid de dreapta, sa fie alaturi de stanga postcomunista. Nu face bine nici PNL, nici democratiei", adauga el, transmite MEDIAFAX.

Intrebat cum s-a ajuns aici, Orban apreciaza ca prezenta lui Traian Basescu in functia de sef al statului a dus la multe lucruri anormale si in functionarea institutiilor, si a sistemului democratic din Romania.

"(Traian Basescu - n.r.) nu i-a obligat nici pe Ponta, nici pe Antonescu sa negocieze. Dar, daca imi aduc aminte, la ora actuala, si domnul Ponta, si domnul Antonescu fac ce le spune domnul Basescu: «Vreti sa faceti guvern? Faceti alianta politica, duceti-va la tribunal!». Si iata ca domnul Antonescu si domnul Ponta fac ce le-a zis domnul Basescu. Eu niciodata n-o sa fac ce zice Basescu", explica deputatul liberal.

El mai spune ca nu se simte bine atunci cand il vede pe Crin Antonescu alaturi de Dan Voiculescu si ca nu poti sa te pui pe picior de egalitate cu un partid care intotdeauna a supravietuit nu neaparat datorita ofertei politice, ci profitand de diverse conjuncturi.

Ludovic Orban precizeaza, insa, ca alianta cu PC "nu e atat de grava precum e aceea cu PSD".

"Alianta cu PSD contine ceva nedemocratic. Nu poti sa faci un compromis intre valorile liberale si cele socialiste", adauga el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.