Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, marti, la Timisoara, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor privind masura retinerii lui Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges, ca "procurorii nu fac dosare la comanda politica”.

Kovesi a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei de bilant a Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor legata de masura retinerii si, ulterior, a arestarii presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, faptul ca "procurorii nu fac dosare la comanda politica".

"De obicei, nu comentez declaratiile pe care le fac oamenii politici, nu o sa comentez nici acuzatiile aduse. Va pot spune doar ca procurorii nu fac dosare la comanda politica, procurorii sunt independenti si solutioneaza cauzele care ne sunt date spre solutionare. Primim plangeri de la alte institutii, de la justitiabili, ne sesizam din oficiu pe baza informatiilor aparute in mass-media sau pe baza informatiilor care ne sunt transmise de serviciile de informatii", a afirmat Kovesi, transmite MEDIAFAX.

Ea a precizat ca "procurorii sunt independenti" si iau masura retinerii pe baza mai multor criterii, printre care se afla probatoriul administrat sau starea de sanatate a inculpatului.

"Cu privire la dispunerea masurii arestarii preventive, instanta se poate pronunta. Cu privire la masura retinerii, ea se aplica de catre procuror. Procurorii sunt independenti si iau aceasta masura pe baza probelor administrate, de modul in care se apreciaza pericolul concret pentru ordinea publica. In functie de data comiterii faptelor, de probatoriul administrat, de circumstantele comiterii faptei sau circumstantele personale. V-as da un exemplu, daca inculpatul sufera de vreo boala sau nu sufera, este singurul intretinator al familiei sau alte circumstante personale", a spus Kovesi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.