Din cele 81 de dosare solutionate prin condamnari in 2010, in 39 de cauze solutiile exprimate au fost de condamnare la inchisoare, dar cu suspendare.

Astfel, 60 de persoane au primit pedepse cu inchisoarea cuprinse intre trei luni si 4 ani, sentinte pe care nu le vor executa insa.

Cea mai mica pedeapsa de neexecutare, potrivit site-ului DNA, a fost de trei luni de zile si a fost exprimata in dosarul instrumentat de DNA Iasi care a vizat „Ziarul de Iasi”, in care Marcel Hritac si Gabriel Alexandru Rusu au fost acuzati de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata si favorizarea infractorului, scrie Cursdeguvernare.ro.

La polul opus, cea mai mare pedeapsa cu inchisoarea, dar cu suspendare, a fost de patru ani si a fost primita de Ciprian Valentin Mardare, subinspector la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Politiei Judiciara a Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau. Mardare fusese a fost judectat pentru luare de mita.

  • 15 ani de inchisoare pentru o inselaciune de un milion de euro

In alte 34 de dosare, instantele s-au pronuntat in 2010 prin condamnari definitive si irevocabile la pedepse cu inchisoarea cu executare. 45 de persoane au fost primit sentinte cu executare, cea mai mare pedeapsa fiind de 15 ani si 6 luni de inchisoare intr-un dosar care privea savarsirea infractiunilor de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata. Acuzatiile aduse celor doi condamnati, sotii Viorel Liviu Tudosa si Stefania Tudosa, au fost aduse int-un dosar care viza o inselaciune de peste un milion de euro. Presa a relatat ca cei doi au disparut din tara.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.