Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, dupa o intalnire cu reprezentanti ai patronatelor, ca premierul si presedintele mimeaza dialogul social si mentin o stare de conflict perpetuu.

Ponta a afirmat, dupa intalnirea cu reprezentantii UGIR 1903 si CONPIROM, ca Guvernul trebuie sa elaboreze noul Cod al Muncii doar in urma unui dialog social real.

"Din punctul nostru de vedere, in situatia extrem de grava a economiei si a societatii romanesti, nu poti sa vii cu solutii doar dintr-o singura parte. Trebuie sa vezi ca sunt idei bune si la sindicate, sunt idei bune si la patronate, sunt idei bune in toate zonele, trebuie sa le pui cap la cap", a adaugat el, transmite MEDIAFAX.

Ponta nu a dat detalii despre modificarile pe care PSD le va sustine la Codul Muncii in urma discutiilor cu sindicatele si cu patronatele.

"Concluzia este ca nu poti sa construiesti economic si social Romania intr-o situatie de razboi perpetuu. Din pacate, domnul Basescu si domnul Boc incurajeaza, pastreaza si perpetueaza o stare de razboi social. Toate exemplele europene arata ca poti sa reconstruiesti o economie si o societate doar pe dialog si pace sociala. Astazi suntem intr-un razboi total", a declarat presedintele PSD.

El a acuzat Guvernul ca mimeaza dialogul cu sindicatele si patronatele.

"Deocamdata, Guvernul Boc, in stilul deja cunoscut, nu poarta un dialog real. Se face ca se intalneste cu sindicatele, cu patronatele. Vine intotdeauna cu o lectie invatata de la presedintele Traian Basescu si, cu metoda bine cunoscuta, isi angajeaza raspunderea si nimeni nu poate sa modifice nimic. Dialogul mimat va duce si in domeniul pietei muncii la o catastrofa si un haos, asa cum s-a intamplat la legea pensiilor, la legea educatiei si in toate domeniile in care Boc a venit cu tema facuta de la Cotroceni", a declarat Ponta.

Presedintele PSD a mentionat ca programul economic pe care alianta PSD-ACD urmeaza sa il elaboreze va fi realizat dupa consultarea si chiar "auditul" sindicatelor si patronatelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.