Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca presedintele Traian Basescu ar fi stiut inaintea verdictului judecatorilor ca presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, urma sa fie arestat, dovada fiind afirmatia pe care a facut-o la APCE.

Ponta a afirmat ca si in cazul lui Constantin Nicolescu ar fi trebuit sa functioneze prezumtia de nevinovatie, presedintele PSD Arges trebuind sa fie anchetat in stare de libertate pana la o condamnare din partea instantei.

"Legea spune ca un om poate fi judecat in stare de libertate daca nu prezinta pericol pentru ordinea publica, si ea trebuie sa se aplice si opozantilor politici ai PDL", a adaugat el, citat de MEDIAFAX.

Ponta a acuzat faptul ca arestarea lui Nicolescu a fost "dictata" de Basescu, presedintele stiind inainte ca judecatorii sa aprobe, joi seara, solicitarea procurorilor DNA de arestare preventiva a acestuia,


"Faptul Traian Basescu stia, inainte ca sa inceapa dezbaterile in instanta, ca a fost deja arestat domnul Nicolescu, si a spus acest lucru la APCE. Dovedeste inca o data ca arestarile politice sunt dictate de Traian Basescu si sustinute ca intotdeauna cu aceeasi slugarnicie de Emil Boc", a declarat presedintele PSD.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, in plenul APCE, referindu-se la absenta reprezentantilor PSD, ca, "daca in tara poate fi accepata pozitia ca fiind un joc al opozitiei, externalizarea unei probleme pe care o au ei" nu crede ca le face cinste, acuzand ca acestia i-au dezinformat de socialistii europeni.

"Puteti verifica si aveti o proba si astazi, ca parlamentarii socialisti, partidele din opozitie nu raspund invitatiilor la dialog, iar astazi aveti o proba. Partidele de opozitie din Romania nu se afla in sala. Nu am avut impresia ca inainte de a veni aici am cerut partidelor de opozitie din Romania sa plece din sala. Am inteles ca a fost initiativa lor, iar motivatia publica pe care au dat-o a fost pentru ca ieri a fost arestat un membru marcant al opozitiei, fiind suspectat de frauda", a declarat Traian Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Constantin Nicolescu, acuzat de procurorii DNA Pitesti pentru luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, joi seara, de magistratii Tribunalului Arges, decizia fiind atacata cu recurs de catre avocatii sai la Curtea de Apel Pitesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.