Prioritatile UDMR pentru acest an si pentru anul 2012 sunt legea minoritatilor nationale si legea privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare, ambele proiecte legislative aflandu-se la Camera Deputatilor.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, s-a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, convins ca UDMR va reusi sa finalizeze aceste doua proiecte pana in 2012, transmite MEDIAFAX.

"Prioritatile noastre pentru 2011-2012, pe plan legislativ, raman cele doua proiecte privind legea minoritatilor nationale si legea privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare. Ambele proiecte se afla la Camera Deputatilor si avem datoria sa le promovam. Sunt convins ca, in 2011 - 2012, vom reusi sa finalizam aceste doua proiecte", a declarat Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a spus, pe de alta parte, ca se poate vorbi despre orice forma de autonomie, dar, daca nu exista prosperitate, nici celelalte lucruri nu pot fi valorificate.

"UDMR este preocupata de dezideratele comunitatii maghiare care sunt legate de pastrarea identitatii nationale, dar are si preocupari care vizeaza dezvoltarea economica si prosperitatea comunitatilor noastre, a alegatorilor nostri. Putem vorbi despre orice forma de autonomie. Daca nu exista prosperitate economica, atunci nici celelalte lucruri nu pot fi valorificate, nu pot fi puse in aplicare. Din acest punct de vedere, eu consider ca UDMR trebuie sa aiba o preocupare mai accentuata fata de problemele economice", a declarat Kelemen Hunor.

El a participat sambata, la Bistrita, la o intrunire cu organizatia judeteana a UDMR, care a anuntat ca il va sustine sa devina presedintele Uniunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.