In timp ce tara plange de saracie, iar pensiile militarilor sunt recalculate si taiate, ducandu-i pe multi in mormant, fostul presedinte Ion Iliescu sta relaxat acasa, pe 10.000 de lei pe luna.

Kamikaze.ro a facut o analiza a venitului fostului presedinte din ultimii ani, si am constata cu stupoare ca Iliescu nu e chiar asa “sarac si cinstit” pe cat se lauda. Nu putem comenta nimic la ideea de cinstit, fiindca analiza se refera doar la indemnizatiile lunare luate de la stat, indemnizatie care l-ar putea face apt si de consultanta bursiera.

  • Pensionarul fericit

Potrivit datelor, Ion Iliescu castiga in 2007: peste 7.000 lei pe luna (88.600 RON annual) - compus din pensia “clasica” de 33.000 de lei anual, plus “indemnizatia de fost pressedinte”, de 55.600 de lei noi. La toate astea se adaugau 53.950 de RON anual ca salariu de senator.

In 2008 pensia “normala” a devenit de 46.862 de RON anual iar indemnizatia de fost presedinte a crescut pana la 63.974 de lei noi anual. La toate astea, Iliescu mai incasa si salariul de senator, de 58.891 de lei noi.

In 2010 insa, criza l-a lovit si pe fostul presedinte, dar nu prea tare, ca pe restul. In total, sa zicem ca Iliescu a ramas fara vreo zece milioane de lei vechi lunar, dar tot trebuie sa incaseze, la fiecare 30 de zile, undeva la vreo nouaj' de milioane de lei vechi, scrie Kamikaze.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.