Politica27 Ianuarie 2011

Lectura de un minut

Deputatul PDL Sorin Buta a declarat, miercuri, in legatura cu decizia ICCJ privind colaborarea sa cu fosta Securitate, ca se considera nevinovat si ca va ataca aceasta hotarare, "mergand pana la CEDO".

Sorin Buta a sustinut ca nu i-a fost acordat dreptul de aparare de Curtea de apel si de aceea a facut recurs.

"Curtea Suprema (ICCJ - n.r.) a respins recursul meu prin care ceream dreptul la aparare, o sa vad care sunt caile de atac, merg pana la CEDO, pentru ca ma consider nevinovat", a declarat deputatul PDL, citat de MEDIAFAX.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, definitiv, ca deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, admitandu-se astfel cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).

Instanta suprema a respins recursul formulat de deputat fata de o decizie a Curtii de Apel Bucuresti din martie 2010. Astfel, ICCJ a confirmat decizia Curtii de Apel Bucuresti din 31 martie 2010, conform careia deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate.

Citeste si:
Ponta, mesaj dur către Orban care spune că NU sunt bani pentru...
Ponta, mesaj dur către Guvern...

Potrivit CNSAS, Sorin Buta ar fi dat informatii despre colegii sai de facultate, iar ulterior despre colegii de birou, cand era inginer la Campulung, datele transmise fiind referitoare la nemultumirea acestora fata de regimul comunist. CNSAS a stabilit ca deputatul PDL ar fi fost recompensat pentru informatiile furnizate, se arata in documentele transmise instantei. Potrivit unei note de constatare, Buta ar fi fost recrutat in 22 ianuarie 1981, angajamentul fiind semnat din 22 ianuarie 1983.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.