Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut, miercuri seara, de procurorii DNA Pitesti, dupa ce a fost audiat timp de cateva ore intr-un caz care vizeaza o sponsorizare acordata de CJ Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, care este si liderul PSD Arges, a fost audiat timp de aproximativ patru ore la sediul Serviciului Teritorial DNA Pitesti, dupa ce procurorii au facut perchezitii atat la biroul acestuia, cat si la locuinta sa din municiul Pitesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, Nicolescu a fost retinut intr-un caz care vizeaza o sponsorizare acordata de CJ Arges Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului.

La iesirea din sediul DNA, Nicolescu, vizibil emotionat, a fost intrebat de jurnalisti pentru ce a fost retinut, raspunzand: "Pentru ca am muncit 45 de ani".

La insistentele jurnalistilor legat de acuzatiile care ii sunt aduse, presedintele CJ Arges le-a spus acestora: "O sa afllati".

El a fost urcat cu catuse la maini in duba Politiei si dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Arges.

Nicolescu va fi dus in instanta, cel mai probabil joi, cu propunerea de arestare preventiva.

Avocatul lui Constantin Nicolescu declara, la momentul la care Nicolescu a fost dus la audieri, ca presedintele CJ Arges nu a fost instiintat ce calitate are in acest dosar.

"Nu exista vreo acuzatie oficiala pana la aceasta ora, domnul Constantin Nicolescu nu a fost instiintat ce calitate are in acest dosar. Se face o perchezitie. Este un dosar de sponsorizare si s-ar putea ca in aceasta dupa-amiaza (n.r. - miercuri dupa-amiaza) domnul Nicolescu sa fie chemat la DNA Pitesti, dar pana in acest moment nu a fost informat nici asupra acuzatiilor si nici despre vreo chemare la DNA", declara Radu Rotaru, avocatul lui Constantin Nicolescu.

Initial, suma vehiculata ca fiind donata de CJ Arges a fost 125.000 de lei, insa reprezentantii Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului au spus ca de fapt este vorba de aproximativ 160.000 de lei.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Banii au fost dati pentru ridicarea la rang de arhiepiscopie a Episcopiei Argesului si Muscelului, pentru refacerea Bisericii "San Nicoara" din Curtea de Arges, pentru oganizarea unui simpozion la Facultatea de Teologie din Pitesti si pentru editarea unei carti referitoare la acest simpozion.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, referindu-se la situatia presedintelui CJ Arges, ca refuza sa creada in coincidente, mentionand ca, din cate intelege, Constantin Nicolescu este supus unei anchete "extrem de ciudate", la 24 de ore dupa protestul muncitorilor de la Mioveni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.