Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, apreciind ca in cazul oricarei natiuni cultura are o importanta deosebita si ca aceasta este cea care leaga si apropie natiunile, si nu politica.

Marko Bela participa, sambata seara, la sarbatorirea Zilei Culturii Maghiare la Biserica Evanghelica-Luterana din Cluj-Napoca, unde a tinut un discurs in care mesajul principal a fost despre importanta culturii.

"In cazul oricarei natiuni cultura are o importanta deosebita. Cultura este cea care ne incheaga ca natiune si, in acelasi timp, tot cultura leaga intre ele si apropie natiunile, si nu politica ", a spus Marko, citat de MEDIAFAX.

Alaturi de liderul UDMR, la manifestare sunt prezenti parlamentari UDMR de Cluj, viceprimarul Laszlo Attila, deputatul Lukacs Tamas, presedintele Comisiei pentru Drepturile Omului si Minoritati din cadrul Parlamentului Ungariei, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Szilagyi Matyas, oameni de cultura maghiari si episcopi ai bisericilor traditionale maghiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.