Inainte de o decizie finala a Aliantei, cativa dintre liderii la varf ai PNL si PD nu impartasesc opinia acceptarii compromisului PSD in privinta regulamentelor. Un sondaj inopinat facut ieri printre membrii Aliantei arata ca apelul presedintelui Basescu si determinarea liberalului Bogdan Olteanu in privinta consultarii Curtii Constitutionale, inainte de schimbarea lui Nastase si Vacaroiu, nu au convins pe toata lumea.

Vicepresedintele PD Cezar Preda ne-a declarat ieri ca va propune, in sedinta de luni a Consiliului national de coordonare al Aliantei, respingerea oficiala a propunerii PSD. Cezar Preda spune ca Alianta nu ar trebui sa astepte o decizie a Curtii Constitutionale, ci sa-i inlocuiasca pe Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu imediat ce noile regulamente vor fi votate. "Nu putem avea incredere in Predescu, Gaspar si ceilalti fosti membri PSD din Curtea Constitutionala", a afirmat Preda. Un alt vicepresedinte PD, Liviu Negoita, face si el trimitere la ultima decizie a PD, care era impotriva consultarii Curtii Constitutionale.

Hasotti: "Curtea nu va da dreptate Aliantei"

De la PNL, Puiu Hasotti considera ca, "in mod sigur", Curtea nu va da dreptate Aliantei". "Curtea Constitutionala este pesedista pana in varful unghiilor. Nu ma astept sa dea un raspuns favorabil coalitiei", a mentionat Hasotti, care este nemultumit de schimbarea de atitudine a Aliantei. "Este foarte straniu ca un partid sa-si schimbe hotararea dupa atitudinile politice exprimate intr-un dealÉ altul decat cel al Mitropoliei", a completat Hasotti, care a refuzat sa spuna explicit ca se refera la Traian Basescu.

Parerea liberalului nu este aceeasi cu cea a lui Dan Radu Rusanu sau Teodor Melescanu, care vor acceptarea compromisului avansat de PSD. Subiectul va fi transat luni, la cele trei intalniri politice decisive. La 9.30 se reuneste Alianta, la 11.00 este Biroul Permanent National al PD si la 19.00 se consulta coalitia.