Vicepresedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat ca el nu crede ca ministrul Sanatatii, Cseke Attila, va candida la sefia UDMR la Congresul formatiunii de la sfarsitul lunii februarie, asa cum a sustinut presedintele PCM, Szasz Jeno.

Borbely a afirmat ca "daca Szasz Jeno spune ceva inseamna ca probabil nu-i asa" si ca acesta face declaratii in legatura cu candidatii UDMR, in conditiile in care "a facut unele alegeri in PCM ridicand mana sau nepermitand altora sa candideze".

Borbely a aratat ca el si-a anuntat deja sprijinul pentru candidatura ministrului Culturii, Kelemen Hunor, si nu crede ca Cseke Attila va avea o candidatura pe ultima suta de metri, transmite MEDIAFAX.

El a apreciat ca vor ramane in competitia pentru sefia Uniunii candidatii care au anuntat deja - ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidential pentru minoritati, Eckstein Kovacs Peter, si liderul deputatilor UDMR, Olosz Gergely.

"Este o lupta care se va da intre mai multi candidati ai UDMR, slava Domnului, suntem o Uniune democratica. Pana in 26 ianuarie, oricine poate sa candideze. Sincer nu cred (in candidatura lui Cseke - n.r.), pentru ca daca cineva se gandeste serios sa devina presedintele UDMR cred ca pana acum trebuia sa se exprime deja, adica nu pe ultima suta de metri, pentru ca pierde teren. Deci nu cred, nu cred. Cred ca vor ramane cei trei. Este o competitie deschisa. Mi-am spus punctul de vedere pe cine sustin, pe Kelemen Hunor. Din acest punct de vedere trebuie sa formam o echipa puternica pentru anul viitor, pentru alegeri", a spus Borbely.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.