Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a facut un apel la pensionarii militari, cerandu-le "sa fie atenti sa nu se lase manipulati si sa nu devina instrumente sau victime ale dezinformarii", sustinand ca "asa-zisi politicieni au ales sa minta cu nerusinare".

"Am vazut ca unii asa-zisi politicieni au ales sa minta cu nerusinare si sa distorsioneze informatiile publice. Practic, s-a mintit cu cifrele oficiale pe masa. S-a facut abstractie in mod voit de tot ceea ce au comunicat reprezentantii ministerului. S-au prezentat date incomplete. (...) S-au lansat atacuri impotriva celor care au vorbit in numele Ministerului Apararii. (...) In aceste conditii, ii rog pe toti pensionarii militari sa fie atenti sa nu se lase manipulati si sa nu devina instrumente sau victime ale dezinformarii", a spus Gabriel Oprea.

El le-a transmis pensionarilor militari ca ii intelege si le este alaturi, insa le-a atras atentia ca nu trebuie sa se lase inselati si ca adevarul este cel pe care il vor gasi in informarile oficiale, si nu in comentariile tendentioase de pe unele canale de presa, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, ministrul le-a cerut pensionarilor militari sa aiba incredere in unitatea armatei si i-a asigurat pe toti ca nu a uitat valorile care calauzesc viata de militar.

Oprea a relatat ca el este fiu de militar si ca si-a pierdut tatal, pe capitanul Marin Oprea, cand avea varsta de 10 ani. Ministrul a spus ca tatal sau a murit la datorie, la varsta de 39 de ani, dar el a urmat aceeasi cariera, cea de militar, obtinand la 22 de ani gradul de locotenent.

"Nu mi-e straina niciuna din greutatile vietii de militar, tocmai de aceea ii inteleg pe toti camarazii mei din armata si sunt alaturi de ei", a spus Gabriel Oprea.

El a facut un apel si la jurnalisti, cerandu-le ca, "oricare ar fi presiunea politica, sa fie mult mai rigurosi cu datele pe care le vehiculeaza".
"Nu ne putem juca nici cu mintile acestor oameni si nici cu armata romana", a spus Oprea.

Citeste si:
Ministrul Apararii, despre pensiile militare
Ministrul Apararii, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.