Marian Vanghelie va merge, in prima zi a vizitei sale in SUA, la Departamentul de Stat, se va intalni cu directorul Serviciului Public de alimentare cu apa si retele de canalizare al Washington D.C. si va inregistra o discutie, referitoare la sistemul politic din Romania, la o retea de radio.

Conform unui comunicat remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX, agenda primei zile de intalniri la Washington a delegatiei conduse de catre primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, contine, incepand cu ora locala 9.00, o intrevedere cu ambasadorul Kurt Volker, directorul Centrului pentru Relatii Transatlantice.

  • De la ora 10.00, Vanghelie si membrii delegatiei sale merg la Departamentul de Stat al SUA, unde se intalnesc cu Jay Burgess, director pentru Afaceri Europene si Administrarea Comertului International si Ryan Barnes, expert pentru relatia cu Romania, din cadrul Departamentului de Comert al SUA.
  • De la ora 12.30, Vanghelie discuta cu George Hawkins, directorul general al Serviciului Public de alimentare cu apa si retele de canalizare al Washington D.C., iar de la 15.00 are programata o intrevedere cu Anthony Williams, fost primar al Washington DC.
  • Vanghelie se va auzi si la radio

Agenda de intalniri mai contine, incepand cu ora 16.00, si o discutie-inregistrare la o retea internationala radio, moderata de ambasadorul Richard Carlson, fost director "Vocea Americii", tema discutiei fiind "Sistemul politic din Romania in perioada postcomunista".

De la ora 17.00, Marian Vanghelie se intalneste cu Stephen Schneider, director executiv al Institutului de Leadership mondial pentru Afaceri Publice, Comitetul de Afaceri Publice Americano Israeliene(AIPAC).

Agenda de intrevederi a primei zile contine, in final, si partea dedicata cinei, unde delegatia romana, condusa de primarul Sectorului 5, ii va avea ca invitati pe fostul ambasador al SUA in Romania, in perioada administratiei Clinton, Michael Guest, dar si pe Damon Wilson, vicepresedinte si director pe Programe de Securitate Internationala din cadrul Consiliului Atlantic si expert pentru relatia cu Romania, Heather Conley, director pentru Europa al Centrului pentru Studii Strategice si Internationale si Julia Roig, presedinte al organizatiei "Parteneri pentru o Schimbare Democratica".

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a refuzat, luni, la plecarea spre Washington, sa spuna cateva cuvinte in limba engleza, la solicitarea ziaristilor, afirmand ca "este pacat de Dumnezeu" sa se "strice" stirile intr-o zi atat de frumoasa.

Citeste si:
Marian Vanghelie, în libertate sub control judiciar. Poate lua...
Marian Vanghelie, în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.