Presedintele Traian Basescu a declarat ca in perioada de criza este exclus ca un tehnocrat sa faca parte din Guvern, pentru ca nu ar putea convinge parlamentarii sa promoveze o lege, dand ca exemplu pe Sebastian Vladescu.

"Privind la masurile pe care acest Guvern a trebuit sa le ia in 2010 si urmeaza sa le ia in 2011, este exclus ca un ministru neangajat politic sa poata sa faca fata. Eu stiu si de cate ori a fost necesara interventia mea la grupul parlamentar PDL pentrui a-i convinge sa voteze o lege sau alta. Nu stiu daca va imaginati cum e un ministru care nu are nicio legatura cu partidul sau cum ar fi fost un prim ministru tehnocrat mergand la grupul PDL, spunandu-le «trebuie sa trecem legea asta»", a declarat Traian Basescu, citat de MEDIAFAX.

El a reamintit ca, pentru a-i convinge pe parlamentarii din majoritate sa voteze o anumita lege, a mers personal la grupurile parlamentare.

"M-am convins acum, in acest an, fiind extrem de conectat la convingerea grupurilor parlamentare sa voteze, la un moment dat am plecat eu la fiecare grup sa-i conving. Ce facea un tehnocrat? Aveti si explicatia de ce nu a rezistat un Vladescu la Finante. Nu reusea sa-si convinga grupurile parlamentare, pentru ca nu erau de-ai lui si grupurile nu-l recunosteau ca fiind parte din ele. Lectia anului 2010, pentru mine a fost o lectie de substanta din acest punct de vedere: nu ai ce cauta in Guvern cu tehnocrati in perioada de criza. Numai oameni politici care-si pot convinge colegii", a conchis seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.