Starea de sanatate a lui Teo Trandafir s-a imbunatatit simtitor in utimele cateva zile, echipa multidisciplinara de medici reusind sa stabilizeze si sa readuca la normal majoritatea functiilor organelor afectate, ea urmand sa iasa de la terapie intensiva cel mai probabil intr-o saptamana.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de AKH Viena, Spitalul Universitar din capitala Austriei, starea lui Teo Trandafir s-a imbunatatit vizibil gratie efortului multidisciplinar al echipei de specialisti ai clinicii.

"Am reusit sa stabilizam si sa readucem la normal majoritatea functiilor organelor", afirma profesorul Christian Spiss, anestezist sef la sectia de terapie intensiva din unitatea medicala vieneza, citat in comunicat, transmite MEDIAFAX.

Adjunctul departamentului de chirurgie, profesorul Michael Gnant, citat si el in comunicat, explica de ce echipa medicala a optat pentru tratament si nu pentru o interventie chirurgicala.

"Am incercat sa evitam o procedura chirurgicala invaziva intrucat (tratamentul folosit, n.r.) este cea mai moderna terapie in cazurile de pancreatita acuta, si putem spune, cu prudenta totusi, ca aceasta strategie pare sa fie un succes", afirma Gnant.

Cele mai recente rezultate ale analizelor computer tomograf, obtinute marti, arata o anumita imbunatatire a structurii pancreasului, iar parametrii infectiei si presiunea intra-abdominala sunt si ei intr-o usoara scadere, mai afirma reprezentantii AKH.

Avand in vedere ca infectia inca reprezinta o amenintare, echipa medicala propune o evolutie terapeutica lenta in ceea ce o priveste pe Teo Trandafir. Totusi, echipa medicala vede posibila mutarea ei de la terapie intensiva intr-un salon normal in aproximativ o saptamana.

"Daca situatia continua sa se imbunatateasca, Teo Trandafir ar putea fi transferata de la sectia de terapie intensiva intr-o saptamana", afirma si directorul medical al AKH, profesorul Reinhard Krepler, citat in comunicatul de marti al spitalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.