Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat ca alianta dintre PNL si PC s-a facut intr-un mod pripit, protocolul preluand in linii marii documentul similar incheiat cu PD, iar colegii sai liberali s-au simtit "stanjeniti" cand l-au citit.

"Am considerat ca aceasta alianta cu PC e o preparativa care nu-si gasea locul. Sunt dispus sa discut de alianta cu PSD, e chestiune de destin national acolo. Insa in legatura cu PC, socotesc ca ne-am pripit, am fost luati pe nepregatire si cred ca argumentele nu sunt foarte temeinice. Colegii mei din PNL s-au simtit stanjeniti atunci cand au dat o lectura minutioasa. De ce? Dat fiind ca aceasta alianta s-a facut grabit, ea a preluat in linii mari protocolul aliantei dintre PNL si PD. Dar atunci era vorba de doua partide in raport de 1,3 la 1. Ori, daca citesti protocolul dintre PNL si PC, ai impresia ca PNL se aliaza cu un partid aflat undeva intre 5% si 10% in sondajele publice", a declarat Varujan Vosganian, citat de MEDIAFAX.

Acesta a mai afirmat ca liberalii nu trebuie sa se grabeasca in eventualitatea unei aliante cu PSD.

"Oamenii au nevoie de clarificari. Cred ca facem o greseala daca grabim alianta cu PSD. Acesta trebuie negociata riguros si aprobata prin congres de cele doua partide. Aud de la liderii nostri ca vor sa aprobe prin organisme inferioare, cum ar fi delegatiile permanente. Ar fi o eroare, pentru ca trebuie sa vina cat mai multi membri, sa spuna ce au de spus", a completat vicepresedintele PNL.

De altfel, Varujan Vosganian, alaturi de Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban si Adriana Saftoiu, a votat impotriva aliantei cu PC, in Delegatia Permanenta a PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.