Consilierul prezidential Eckstein Kovacs Peter a declarat ca ministrul Culturii, Kelemen Hunor, este privilegiat in campania electorala pentru presedintia UDMR, iar la randul sau Kelemen il acuza pe Eckstein de "demagogie ieftina".

Eckstein Kovacs Peter a declarat, la Sfantu Gheorghe, intr-o conferinta de presa comuna cu Kelemen Hunor, ca niciunul dintre candidatii pentru presedintia Uniunii nu ar trebui favorizat.

"Am propus un cod etic care contine principii, respectiv sa nu fim preocupati de situatia familiala a unuia sau a altuia, lucruri de acest fel. Sa nu promitem favoruri, sa nu intimidam. (...) Este si un capitol care vorbeste despre egalitatea de sanse. Si aici am stipulat cateva prevederi. E normal, daca vorbim de egalitate de sanse, sa nu folosim aparatul UDMR in campanie sau daca il folosim, sa il folosim toti, pe baza de egalitate. Sa spunem raspicat ca votul nu poate sa fie decat personal, ca nu exista mandat imperativ. Sunt lucruri absolut de bun simt", a spus Eckstein, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca in aceasta campanie electorala se poate constata ca unul dintre candidati, respectiv Kelemen Hunor, este privilegiat.

"Eu cred ca in aceasta campanie electorala intr-adevar unul dintre candidati are o situatie privilegiata si asta se manifesta. Mie mi se pare impardonabil ca domnul Kovacs Peter, responsabil cu organizarea Congesului, sa isi permita ca pe blog si deschis sa faca campanie pentru domnul Kelemen Hunor. Nu mi se pare corect deloc, noi toti (candidatii - n.r.) suntem ai UDMR. Ceea ce mie mi se pare absolut nepotrivit este ca liderii de filiale sunt cu frica in san", a spus Eckstein Kovacs Peter.

La randul sau, Kelemen Hunor a declarat ca nu se poate vorbi de intimidare, intrucat nimeni nu a intimidat pe nimeni.

"Nu se poate vorbi de intimidare, nimeni nu a intimidat pe nimeni. Nu vad niciun lider UDMR cu frica in sange si nu cred ca sunt oameni care pot fi influentati si care pot fi intimidati. Este o demagogie ieftina, eu nu cred ca despre asa ceva ar trebui sa vorbim, ci despre programe. Eu nu prea vorbesc despre domnul Eckstein fiindca nu am despre ce vorbi. Ma bucur ca el vorbeste despre mine, asta inseamna ca persoana mea pentru el este destul de importanta. (…) Eu cand vorbesc, vorbesc despre ceea ce fac eu, ce propun eu si ce sunt eu", a spus Kelemen Hunor.

Citeste si:
Ciucă este așteptat să-și depună mandatul de premier. Totul depinde...
Ciucă este așteptat să-și...

Olosz Gergely si Eckstein Kovacs Peter, candidati la functia de presedinte al UDMR, au semnat, sambata, la Sfantu Gheorghe, un cod etic pentru alegerile privind sefia UDMR, cei doi propunand astfel o campanie electorala interna corecta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.