Liderul organizatiei de tineret PDL Botosani, Marian Verenciuc, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Iasi, pentru trafic de persoane, fiind acuzat ca racola tinere pe care ulterior le obliga sa se prostitueze in Grecia.

Marian Verenciuc, presedintele organizatiei de tineret al PDL Botosani, este acuzat de procurorii DIICOT Iasi ca ar fi racolat mai multe tinere, carora le promitea locuri de munca in Grecia, apoi le obliga sa se prostitueze.

  • Cum le mintea tanarul PDL-ist pe fete

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT Iasi, Verenciuc racola personal victimele, le invita in cluburi si discoteci, unde le platea consumatia, intretinea relatii sexuale cu acestea, apoi le promitea locuri de munca bine platite in Grecia.

"Racola personal victimele de pe raza judetului Botosani, se imprietenea cu acestea, le invita in cluburi si discoteci, unde le platea consumatia si se interesa de starea lor materiala si familiala. Apoi intretinea raporturi sexuale cu acestea, dupa care le promitea ca le poate asigura un loc de munca bine platit in Grecia, ca baby-sitter sau ca dama de companie intr-un local despre care spunea ca apartine fratelui sau vitreg", precizeaza procurorii DIICOT Iasi in rechizitoriu, transmite MEDIAFAX.

Anchetatorii sustin ca si din judetul Iasi au fost racolate mai multe tinere, prin intermediul lui Sergio Matei Buga, de 23 de ani, prieten cu Marian Verenciuc.

Ulterior, in momentul in care tinerele ajungeau in Grecia, erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoras. Acesta le caza intr-un apartament, le lua actele si le obliga sa se prostitueze, ducandu-le inclusiv in imobile destinate exclusiv prostitutiei.

  • Le batea si le ameninta

Potrivit procurorilor DIICOT, pentru a le convinge sa se prostitueze, Grigoras le batea si ameninta in mod repetat.

Anchetatorii apreciaza ca, de pe urma exploatarii fetelor, Marian Verenciuc si Cristinel Grigoras ar fi castigat in total 76.000 de euro.

Marian Verenciuc si Sergio Matei Buga au fost trimisi in judecata sub acuzatia de trafic de persoane. Totodata, procurorii continua cercetarile in cazul lui Cristinel Grigoras.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Marian Verenciuc, in varsta de 34 de ani, a devenit membru al PDL in urma cu doi ani si jumatate, iar la sfarsitul anului 2009 a preluat conducerea organizatiei de tineret a formatiunii politice.

  • Verenciuc va fi exclus din PDL

Presedintele PDL Botosani, Catalin Flutur, spune ca va propune Biroului Politic al filialei suspendarea din partid a liderului organizatiei de tineret a PDL Botosani, Marian Verenciuc.

"Existau niste zvonuri asupra preocuparilor sale (ale lui Verenciuc -n.r.), niste banuieli. Acum insa este treaba organelor abilitate sa se ocupe de aceste aspecte", a declarat Catalin Flutur, care a spus ca va propune Biroului Politic al filialei suspendarea din partid a lui Verenciuc.

El a spus ca daca va fi gasit vinovat de acuzatiile aduse Verenciuc va fi exclus "cu siguranta" din PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.