Liderul deputatilor UDMR, Olosz Gergely, a anuntat oficial, miercuri, ca va candida pentru presedintia Uniunii, el sustinand importanta unei reforme de "profunzime" in cadrul formatiunii.

Olosz Gergely, care este deputat de Covasna, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sfantu Gheorghe, ca va candida pentru presedintia UDMR la Congresul care va avea loc in luna februarie.

"Sunt preocupat de viitorul comunitatii maghiare din Romania, fiind preocupat si de viitorul copiilor mei, si tocmai din acest motiv ma inscriu in cursa pentru presedintia Uniunii", a spus Olosz Gergely, citat de MEDIAFAX.

Liderul deputatilor UDMR a precizat ca el crede in unitatea comunitatii maghiare sub umbrela UDMR, in relatii bune si reciproc avantajoase cu Guvernul de la Budapesta.

"Dar cred ca si liderii Uniunii trebuie sa fie mai aproape de oameni, sa le cunoasca problemele si sa gaseasca solutii pentru a rezolva aceste probleme. Cred ca in Uniune este nevoie de o schimbare semnificativa de atitudine si de abordare, fiindca in ultimele doua decenii am fost invatati ca in situatii dificile trebuie sa fim retrasi, rezervati si nu am fost invatati sa actionam independent", a afirmat deputatul.

In opinia acestuia, multi maghiari din Romania apreciaza, la fel ca el, ca in UDMR trebuie sa aiba loc o reforma de "profunzime", si nu doar una de suprafata.

Olosz a subliniat ca este nevoie de o reforma structurala in UDMR, dar si telurile trebuie identificate din nou si Uniunea trebuie sa fie mai aproape de comunitatea maghiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.