Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu estimeaza ca o viitoare alianta PSD - ACD va obtine un scor electoral agregat de maxim 40%, ceea ce nu poate fi numit un succes, el apreciind aceasta alianta este ca o centura de castitate pentru liberali si social-democrati.

"Prima observatie, si cea mai evidenta, de altfel, este ce cauta un partid care are 1-2% in sondaje alaturi de doua partide care au peste 20%. Pentru a raspunde la aceasta intrebare nu trebuie sa ne straduim sa cautam prea multe explicatii. Este vorba despre resursele mediatice si financiare pe care PC le pune la dispozitie. Deci e rational sa ai un partid care nu conteaza din punct de vedere electoral, doar pentru infrastructura din spatele lui", afirma Lazaroiu pe site-ul blogary.ro.

Consilierul prezidential se intreaba de ce doua partide care in sondaje insumeaza peste 50% se aliaza impotriva unui partid aflat la putere care in sondaje are intre 15-18%, transmite MEDIAFAX.

"Un posibil raspuns este ca, de fapt, alianta este o constructie de imagine menita sa dezmembreze actuala majoritate, si asa fragila, inainte de 2012. (…) O asemenea alianta ar avea si o majoritate actuala, nu doar viitoare si ar prelua parghiile puterii inainte de alegerile din 2012. (…) Cum ar putea sa convinga o alianta cu multe guri de hranit si conflicte interne inerente alti parlamentari sau chiar un partid intreg (UDMR) sa intre intr-o bucatarie in care e o harabura de nedescris si in care risti sa primesti o furculita in ochi inainte de a infige propria furculita in placinta. Mai ales ca tradatorii, sau ultimii veniti, sunt tratati tot timpul ca niste slujnice", mai spus Lazaroiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.