Presedintele Traian Basescu a primit anul trecut 57 de cadouri, in valoare totala de 2.430 euro, printre care un fanion al Casei Regale Cioaba, o plosca din piele, un coif metalic si un bici din piele, precum si o macheta de nava lunga de 120 de centimetri, toate ramanand in patrimoniul institutiei.

Potrivit unui document postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, presedintele Basescu a primit, printre altele, noua statuete, 10 plachete, sase tablouri si trei icoane, cel mai scump cadou fiind o macheta de nava, lunga de 120 de centimetri, estimata la 200 de euro.

Seful statului a mai primit anul trecut o harta a Europei anului 1575, estimata la 100 de euro, o statueta albastra de 30 de centimetri a lui Stefan cel Mare, estimata la 20 de euro, o lingura de lemn sculptata, de 50 de centimetri, valorand 10 euro, precum si o sabie argintie in caseta de culoare albastra din partea MApN, evaluata la 180 de euro.

De asemenea, Traian Basescu a primit o lucrare manuala cu gherghef de casa, in valoare de 180 de euro, doua icoane cu Maica Domnului, estimate la 130 de euro, o carpeta cu chipul lui Mihai Eminescu, valorand 30 de euro si un nai in husa neagra, evaluat la 60 de euro.

Conform sursei citate, consilierul prezidential pe probleme internationale, Anca Ilinoiu, a primit anul trecut o camera foto in valoare de 120 de euro, precum si un serviciu compus si sase pahare de cristal tip Decorium, estimat la 60 de euro.

Toate cadourile au fost lasate in patrimoniul Administratiei prezidentiale, transmite MEDIAFAX.

Potrivit legii, demnitarii trebuie sa declare cadourile de peste 50 de euro primite in exercitiul functiei. Cadourile estimate a valora pana in 200 euro pot fi pastrate de demnitar, cele evaluate peste aceasta suma putand fi pastrate daca demnitarul achita diferenta intre 200 euro si valoarea cadoului respectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.