Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca se astepta ca presa sa puna presiune pe presedintele Basescu, pentru a clarifica insinuarile aduse la adresa sa in ce priveste colaborarea cu Securitatea, el precizand ca a vazut insa doar comentarii in care este elogiata "golania" sefului statului.

"Eu, insa, asteptam o alta reactie de la presa romaneasca, de la directorii de opinie, de la oamenii care au un cuvat de spus din afara jocului politic, pentru ca eu credeam ca raspunsul frontal, direct, la asemenea insinuari este ceva sanatos si ca toti acesti oameni ar fi avut cumva datoria sa puna la randul lor o presiune, asa cum era firesc, sa o puna si pe mine - si cum unii au si pus-o, sa fac niste clarificari - sa o puna si asupra presedintelui", a spus Antonescu.

El a aratat ca, in schimb, a vazut comentarii in care este elogiata "istetimea" si "golania" presedintelui Traian Basescu si a criticat relativitatea criteriilor si promiscuitatea care caracterizeaza societatea romaneasca si moralistii acesteia.

"Vad, deocamdata, doar comentarii in care, din nou, este elogiata istetimea, golania presedintelui, si de aia am ajuns unde am ajuns, si, desigur, o indiferenta care e o indiferenta de fapt morala, o relativitate a criteriilor si este promiscuitatea in care se scalda lumea romaneasca cu marii ei moralisti cu tot", a subliniat Antonescu, transmite MEDIAFAX.

Antonescu: Nu am colaborat cu Securitatea

Antonescu a precizat ca se astepta ca presedintele Traian Basescu sa nu dea curs solicitarii sale ca in 48 de ore sa prezinte probele insinuarilor referitoare la colaborationismul cu fosta Securitate.

El l-a criticat, totodata, pe seful statului pentru compromiterea pe plan extern a Romaniei din cauza "atitudinii de modest mahalagiu".

"Pe mine, insa, trebuie sa va spun de pe acum, nu ma dezamageste reactia presedintelui. Ma asteptam. Presedintele este un om care pescuieste in ape tulburi, care a compromis Romania si pe plan extern, dupa cum vedeti, din cauza unei atitudini de modest mahalagiu", a spus Antonescu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sambata, ca ii cere lui Traian Basescu ca in 48 de ore sa aduca clarificari sau probe legate de eventuala colaborare a actualului presedinte al liberalilor cu Securitatea, mentionand ca in caz contrar devine clar ca seful statului este "las ca un turnator".

Citeste si:
Metodele eficiente de securitate la care să apelezi pentru casa ta
Metodele eficiente de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.