Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie pleaca saptamana viitoare la Washington, unde va participa la o conferinta a primarilor din Statele Unite, organizata de Fundatia pentru Apararea Democratiilor.

Invitatia i-a fost adresata primarului de la 5 de catre vicepresedintele Fundatiei, fostul ambasador american Richard W. Carlson. "O sa am si cateva intalniri cu primari de orase mari, congresmeni, manageri de administratie publica locala si de stat, organizatii nonguvernamentale si cu lideri de sindicat din invatamant si zona de energie", a declarat Vanghelie pentru Gandul. El spune ca vrea sa convinga companii multinationale din SUA sa vina si sa investeasca in Bucuresti: "Trebuie sa gasim solutii de parteneriat public-privat. Cred ca sunt multe companii interesate sa investeasca, dar nu vin in Romania pentru ca nu gasesc o cale de comunicare cu guvernul".

Primarul tine deocamdata secreta lista cu personalitatile americane pe care le va intalni la Washington, din care il exclude insa pe presedintele Barack Obama.

Vanghelie nu vorbeste fluent engleza, dar nu-si face probleme: "Nu sunt vorbitor coerent de engleza, dar inteleg destul de bine. Uitandu-ma in istoria tuturor conducatorilor Romaniei, marea majoritate se duc cu translatori, chiar daca stiu engleza in mod deosebit. O sa avem in delegatie si translator".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.