Elena Basescu a declarat, sambata, la Sibiu, ca "intrarea Romaniei in spatiul Schengen la timp" este una dintre prioritatile sale ca europarlamentar in anul 2011 si s-a declarat "optimista" ca acest lucru se poate intampla, chiar daca din punct de vedere politic "s-ar putea sa existe probleme".

Intrebata, intr-o conferinta de presa, care sunt prioritatile sale ca europarlamentar in acest an, Elena Basescu a raspuns ca adoptarea unei strategii europene pentru romi si "intrarea Romaniei in spatiul Schengen la timp", relateaza MEDIAFAX.

Elena Basescu a spus ca, din punct de vedere tehnic, acest lucru este inca posibil.

"In Parlamentul European mai sunt doua demersuri: mai trebuie sa treaca de vot raportul pentru Bulgaria si Romania privitor la spatiul Schengen si europarlamentarii mai au posibilitatea, dar aici o sa avem nevoie de foarte mult sprijin, de a adopta o rezolutie prin care sa forteze Comisia Europeana sa fixeze un termen. Asta este ceea ce ne intereseaza pe noi cel mai mult, sa se fixeze un temen pentru ca in scrisoarea celor doi ministri nu exista un termen fixat in cazul amanarii. Tehnic, este posibila aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Sunt optimista, mai ales ca noi ne-am indeplinit toate obligatiile tehnice", a declarat Elena Basescu.

Intrebata daca si din punct de vedere politic vede posibila aderarea Romaniei la spatiul Schenghen la timp, Elena Basescu a spus ca "s-ar putea sa existe probleme".

"Politic s-ar putea sa existe probleme si aceste declaratii au fost facute in spatiul public si eu n-as veni cu nimic nou sa le repet. Politic s-ar putea sa existe probleme, dar noi ne-am facut datoria", a mai declarat Elena Basescu.

Romania si Bulgaria nu se vor integra in Spatiul Schengen la sfarsitul lui martie, asa cum sperau liderii lor, deoarece raportul de evaluare privind controlul frontierelor bulgare este "negativ", au declarat vineri, la Bruxelles, mai multi diplomati europeni, relateaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.