Presedintele Traian Basescu a cerut, miercuri, in sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, amanarea alegerii presedintelui si a vicepresedintelui CSM pana pe 20 ianuarie, dupa pronuntarea Curtii Constitutionale in cazul contestatiei privind validarea listei cu noii membri ai Consiliului.

Seful statului a precizat ca solicita CSM acest lucru, avand in vedere ca decizia privind validarea listei cu membrii alesi ai Consiliului a fost contestata la Curtea Constitutionala.

"Lucrul mai dificil este ca, in prezent, evaluarea celor care vor intocmi raportul de tara e ca vom avea CSM lispit de credibilitate ca urmare a modului in care au avut loc alegerile", a adaugat Basescu, transmite MEDIAFAX.

Basescu a tinut sa mentioneze ca si el asteapta decizia CC inainte sa promulge o lege.

"La fel cum eu nu pot promulga o lege pana nu se pronunta CC, nici dumneavoastra nu puteti calca in picioare Curtea Constitutionala", a spus el.

"Faceti ce vreti! Eu am facut doar o sugestie", le-a mai spus Bassecu membrilor CSM, adaugand ca acestia pot decide ca sunt mai presus de Curtea Constitutionala, asa cum au facut si in alte situatii.

Sedinta de constituire a noului CSM a fost anuntata pentru vineri. Tot atunci ar urma sa fie alesi presedintele si vicepresedintele Consiliului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.