Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la intalnirea cu membrii PSD Bucuresti, ca in partid exista "franari" care "pun talpi" celor capabili si credibili, pentru a-si mentine interesele si "gasca de subordonati".

"Avem si franari in partid care pun talpi celor capabili si celor credibili, ca sa-si mentina interesele si gasca de subordonati", a spus Iliescu, citat de MEDIAFAX.

El a pledat pentru crearea unui climat de partid veritabil stanga, cu un crez politic serios si care sa slujeasca asa cum trebuie acest crez, nu privind numai prin prisma interesului personal si al gastii promovate. "Sa ne debarasam de aceste mentalitati!", a indemnat Iliescu.

Acesta a aratat ca in PSD trebuie in acest moment sa se creeze un spirit militant, de angajare, similar celui din 1999, de dinaintea castigarii alegerilor din 2000 si, in al doilea rand, este necesara promovarea unor oameni credibili.

"Cu o structura flexibila, operationala si eficienta, am reusit sa dezvoltam o activitate de partid vie, in intreg partidul. In 1999 deja PSD de atunci, PDSR, era o forta. In plan parlamentar desfasuram o batalie sustinuta, iar in teritoriu castigam evident", a spus Iliescu.

Presedintele de onoare al social-democratilor a precizat ca nu "simte" ca in acest moment PSD este la celasi nivel de pregatire.

"In 2000, cand am avut alegerile, am mers ca intr-un mars fortat, si am castigat. Cam ne aflam, la etapa corespunzatoare lui 1999, nu simt ca ne aflam la acel nivel de pregatire. Este prima chestiune pe care ar trebui sa o facem, in partid: sa cream un spirit de angajare, spirit militant, sa ne spijinim pe oameni care au ceva de spus, care se angajeaza, nu care vin dupa nu stiu ce interese personale in partid", a spus Iliescu.

El a precizat ca este necesara promovarea oamenilor credibili in PSD.

"Dar asta e problema cheie, si in primul rand trebuie sa incepem cu partidul, cu intarirea muncii politice si spiritului militant alor nostri si pregatirea: cand iesim in fata, sa o facem cu oameni credibili. Cei care vorbesc in numele partidului, sa fie oameni care o fac si cu mintea si cu inima, cu sufletul. Ca lumea te simte, ce ai in gusa e si-n capusa. Ca unii - vorba lui Arghezi - fumeaza una si spun altceva. Nu avem nevoie de fumatori care vorbesc pe alte limbi. Avem nevoie de oameni care sa creada in ceea ce spun si sa se implice in ceea ce afiseaza ca e crezul lor politic", a spus Iliescu.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.