Presedintele Traian Basescu a conferit decoratii coordonatorului SMURD Bucuresti, sefului Ambulantei Bucuresti, managerului Spitalului "Grigore Alexandrescu" si mai multor medici si asistente de la unitatea medicala, pentru salvarea bebelusilor raniti in incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Conform decretului publicat, luni, in Monitorul Oficial, decoratiile au fost acordate la propunerea ministrului Sanatatii, "in semn de inalta apreciere pentru profesionalismul si umanismul dovedite in actul medical, pentru modul exemplar in care au actionat la salvarea nou-nascutilor in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti".

Astfel, seful statului a conferit Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler pentru: coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, seful Ambulantei Bucuresti-Ilfov, Rodica Grasu, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Mircea Enescu, directorul medical al spitalului, Ion Balanescu, seful Sectiei Terapie Intensiva a unitatii medicale, Dumitru Rusu, seful Sectiei UPU, Elena Petrisor, medicul primar pediatrie ATI Dan Viorel, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a acordat Medalia Nationala "Serviciul Credincios" clasa a III-a pentru Mihaela Croitoru, asistent sef la Sectia Chirurgie si Arsuri de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", si Carmen Stanciulescu, asistent sef la Terapie Intensiva in aceeasi unitate medicala.

In urma incendiului din 16 august de la Maternitatea Giulesti, au murit sase bebelusi, iar cinci au fost internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu rani grave. Dupa mai multe saptamani de tratament, toti cei cinci bebelusi au fost externati din spital, in stare buna.

Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti va incepe in 10 ianuarie 2011, urmand sa fie judecati fostul manager Bogdan Marinescu, asistenta Florentina Cirstea, precum si alte trei persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.