Mircea Geoana "e un baiat inteligent, dar este handicapat in zona experientei politicii propriu-zise in conducerea unui partid", a apreciat Ion Iliescu intr-un interviu acordat publicatiei iesene "Opinia studenteasca". Fostul sef al statului a recunoscut ca fiecare om politic face gafe, dar considera ca "domnul Basescu gafeaza cam des".

Iliescu mai spune ca el n-a fost un alintat al presei, in vreme ce actualul presedinte al Romaniei a fost chiar favorizat de aceasta. Explicatia acestei atitudini ar fi urmatoarea: Basescu "are o anumita carisma. E un om mai simplu, e mai direct si ii place comunicarea mai directa. Adopta manifestarea mai putin sofisticata in comunicare si castiga si la omul simplu, si la oamenii de presa".

Dar, adauga Iliescu, "functia de presedinte al tarii comporta anumite responsabilitati si toata lumea se uita cu alti ochi la individul Basescu si la presedintele Basescu. Acum au inceput sa apara foarte multe discordante intre individ si demnitarul prim al tarii". Iliescu ii acorda totusi circumstante atenuante succesorului sau: "Eu cred ca fiecare dintre noi invata din viata si din bune, si din rele, si din reusite sau nereusite. E un om care a manifestat o mare mobilitate si sper sa invete inclusiv din viata si din esecuri".

Liderul PSD a facut exercitii de populism in Obor

"Am trait si eu prin alte tari. Daca acolo (in parlament - n. red.) sunt oameni pe care dumneavoastra ii stiti, ii puteti lua de bracinar. Si sa vezi cum alearga ala la tine ca un spiridus", a declarat ieri, in Piata Obor, Mircea Geoana, venit sa sprijine campania PSD pentru votul uninonimal. Dar nu toti cei prezenti erau interesati de votul uninominal, unii intrebau de locuinte sociale, altii isi aratau nemultumirea fata de actuala putere, iar o voce din multime se intreba "iar ne duce la vot?". Langa grupul de oameni un cersetor isi facea "meseria". "Da si mie un ban", cerea el, destul de prompt. Din multime, i s-a raspuns: "Cere, ma, de la Alianta".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.