Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, joi, proiectul de lege privind ordonanta creditelor populatiei, cu modificarile cuprinse in raportul suplimentar elaborat miercuri de Comisia de Buget, Finante si Banci.

Presedintele de sedinte, Ioan Oltea, a declarat ca proiectul de lege pentru aprobarea OUG 50 a fost adoptat cu 134 de voturi "pentru", 71 "impotriva" si 12 abtineri.

Comisia de Buget-Finante a elaborat un raoprt suplimentar, stabilind ca Ordonanta nu se plica contractelor in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, care raman zero, ca refinantarea se negociza si ca CAR-urile nu intra sub incidenta actului, transmite MEDIAFAX.

Vicepresedintele Comisiei de Buget-Finante, deputatul PDL Adrian Nitu, cel care a condus lucrarile comisiei in absenta deputatilor din opozitie, a declarat in raport a fost modificata prevederea referitoare la obligativitatea bancii de a refinanta, fara costuri, creditele, stabilindu-se ca banca sa poata refinanta un credit, in urma analizei clientului, negociind posibilitatile de refinantare.

Intrebat ce stabileste raportul suplimentar referitor la actele aditionale, Nitu a spus ca s-a decis ca toate contractele care au fost semnate sa ramana in vigoare, iar cele care au fost intrate in vigoare conform legii sa rama


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.