Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca il contrazice, il dezamageste pe presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, transmitandu-i ca nu este de stanga si ca are o maxima retinere fata de stanga.

"Cred ca domnul Iliescu, facand aceasta apreciere (potrivit careia Antonescu are inclinatii de stanga, n.r.) imi face un compliment, pentru ca, in viziunea domniei sale, a fi de stanga inseamna a fi deschis catre probleme sociale, ale oamenilor nevoiasi. Eu nu sunt de stanga, il contrazic sau il dezamagesc pe domnul Iliescu, nu sunt deloc de stanga, dimpotriva, am avut si am o maxima retinere pentru simplul motiv ca stanga, in afara de a clama toate aceste sensibilitati si forme de solidaritate, n-a prea reusit sa rezolve, cand a guvernat, cel putin in Romania, aceste probleme", a spus Antonescu, tranbsmite MEDIAFAX.

El a precizat ca liberalismul, in schimb, nu este o politica exclusivista, cum apreciaza Ion Iliescu, ci o politica a sanselor pentru fiecare.

"Spre deosebire de modul cum concepe domnul Iliescu dreapta, dreapta nu este o politica exclusivista, sau liberalismul nu e o politica exclusivista, nu e o plitica destinata celor bogati sau celor puternici, ci este o politica menita sa dea sansa fiecarui membru al societatii sa traiasca mai bine, sa-si afirme libertatea si sa aiba niste drepturi pe care nimeni nu i le poate pune in discutie", a adaugat Antonescu.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTV, raspunzand unei intrebari privind o declaratie a sa facuta inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, ca vorbea la un moment dat despre calitatile lui Crin Antonescu si ca ar fi chiar "un bun om de stanga". Iliescu a apreciat ca Antonescu "nu prea are virtuti de dreapta, nu este nici provenit din familii bogate, nici legat de mosierime, de capital, care sa-l motiveze sa fie un liberal pur sange, ba chiar este un om deschis spre problematica sociala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.