Senatorul PDL de Timis Mircea Banias a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, informeaza Realitatea TV. Banias este acuzat de favorizarea infractorului.

Banias are calitatea de "faptuitor" in dosarul evaziunii fiscale de 60 de milioane de euro de la Uzina Resita, dosar in care a fost si interceptat de DNA. Afirmatia a fost facuta chiar de procurorul care ancheteaza acest caz, informeaza Realitatea.

Said Baaklini, administratorul unei firme din Bucuresti, este cercetat alaturi de directorul general si de directorul executiv al UCM Resita, Adrian Chebutiu si Adrian Coriolan Preda, intr-un dosar privind o returnare nelegala de TVA de 60 de milioane de euro.

  • Deputatul Gratiela Iordache, cercetata de DNA

Fostul secretar de stat in Ministerul Finantelor, Gratiela Iordache a fost trimisa in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de complicitate la evaziune fiscala, intr-un dosar legat de fosta Societate Nationala “Tutunul Romanesc”, devenita SC Galaxy Tobacco SA, se arata intr-un comunicat de presa al DNA, transmite Realitatea.

Potrivit DNA, Gratiela Iordache si Livia Badescu vor fi judecate pentru complicitate la evaziune fiscala, in timp ce Vasile Duta si Antonello Celestini pentru infractiunea de evaziune fiscala. In acelasi dosar, a mai fost trimisa in judecata si SC Galaxy Tobacco SA (fosta Societate Nationala "Tutunul Romanesc"), in sarcina careia s-a retinut infractiunea de evaziune fiscala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.