PNL va vota in plenul Parlamentului impotriva proiectului de buget pe anul 2011, a declarat, luni, dupa sedinta BPC, presedintele acestei formatiuni, Crin Antonescu.

El a precizat ca BPC a adoptat, luni, o rezolutie cu privire la proiectul de buget pe 2011, in care se arata ca, departe de a fi un instrument politic pentru revigorarea economiei si iesirea Romaniei din criza, acest buget este unul al majoritatii si al PDL, in primul rand, destinat in continuare propriei "clientele politice", transmite MEDIAFAX.

"Este inacceptabil faptul ca o pondere fara precedent din buget ramane practic la dispozitia Guvernului pentru alocari discretionare, care sunt destinate clientelelor politice si economice. Este inacceptabil faptul ca acest buget este lipsit de orice proiectie, idee, masura care sa vina in sprijinul revigorarii economiei. Vorbim de un un buget nerealist, care e mai degraba proiectia unor imaginatii si a unor date optimste care nu se justifica prin nimic decat prin declarstiile premierului sau ale presedintelui, cu intermitente", a spus Antonescu.

El a aratat ca PNL a facut o serie de amendamente de fond care incercau sa transforme aceste buget intr-o "sansa" pentru revenirea economiei romanesti, referitoare la reducerea contributiilor sociale, neimpozitarea dividendelor reinvestite sub forma majorarii capitalului social, reducerea TVA la 19% sau reducerea TVA pe constructia si tranzactiile de locuinte la 5%, care, insa, au fost respinse de catre comisiile de buget-finante.

"Toate aceste amendamente au fost respinse, probabil vor fi respinse si in plen, drept pentru care PNL va vota impotriva acestui buget si avertizam de pe acum ca bugetul pe care actuala majoritate l-a facut este semnul foarte clar ca dansii doresc sa continue si sa accentueze in 2011 politica falimentara si clientelara pe care au practicat-o in 2010", a conchis Antonescu.

Citeste si:
Bugetul de stat pentru 2024. Lista ministerelor cu cei mai mulți...
Bugetul de stat pentru 2024....

Comisiile de buget-finante au aprobat, duminica, rapoartele la proiectele legilor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, acestea urmand sa intre luni in dezbaterea plenului Parlamentului.

  • PSD, impotriva bugetului

Ponta a afirmat ca senatorii si deputatii PSD nu vor vota in plen bugetul de stat pentru 2011.

"Nu se pune problema (sa votam bugetul - n.r.), ar trebuie refacut tot bugetul ca sa il votam", a afirmat el.

Intrebat daca PSD isi va sustine in plen cele aproape sase mii de amendamente, Ponta a raspuns: "Daca ni se va da voie, ca am vazut ca Roberta Anastase si toti ceilalti se pregatesc sa nu lase sa vorbim".

Intrebat daca el crede ca amendamentele opozitiei acceptate in comisiile vor fi votate si in plen, presedintele PSD a raspuns: "Ei (parlamentarii puterii - n.r.) nu se tin niciodata de cuvant. Sunt foarte multe probleme cu acest buget. Nu cred ca vom avea in fata in aceste zile un Guvern care sa gandeasca, ci o masina de vot fara niciun fel de ratiune, fara niciun fel de interes pentru Romania, care va ridica mana in bloc pentru banii pe care ii primeste fiecare de la Boc si mai ales pentru promisiunea ca, majoritatea banilor fiind la ministri, cine tace si voteaza va primi si anul viitor".

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Ponta a caracterizat bugetul pe 2001 ca fiind "“unul de campanie electorala pentru PDL".

"Este un buget care va adanci criza sociala si economica, va adanci coruptia si dependenta tuturor categoriilor profesionale si sociale de guvern si de PDL. Bugetul este exact pe strategia economica a Guvernului Boc si de fapt a lui Basescu, fura toti banii si fugi", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.