Motiunea de cenzura pe legea cadru a salarizarii, intitulata "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil", va fi citita luni, iar joi dimineata va fi dezbatuta, au decis Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.
Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis cu 11 voturi "pentru" si 10 "impotriva" ca motiunea de cenzura "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil" sa fie dezbatuta joi dimineata, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru (PSD).
Aceasta a precizat ca motiunea va fi citita luni dimineata, iar joi va fi dezbatuta, potrivit MEDIAFAX.
In data de 14 decembrie, Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pe cele doua legi privind salarizarea.

Liderul PSD Victor Ponta a anuntat, ulterior, ca opozitia va depune doua motiuni de cenzura, respectiv una pe legea salarizarii pe 2011 si cealalta pe legea-cadru a salarizarii unitare.

Prima motiune de cenzura depusa de opozitie, intitulata "Legea privind salarizarea in anul 2011- ultima teapa trasa romanilor de Guvernul Basescu-Udrea-Boc", a fost prezentata, joi, in plenul Parlamentului, in prezenta premierului Emil Boc, urmand sa fie dezbatuta luni in plenul reunit al celor doua Camere.

Sedinta Parlamentului de vineri, in care era programata citirea celei de-a doua motiuni de cenzura depuse de opozitie, a fost suspendata din lipsa de cvorum. In urma apelului nominal decis de presedintele Senatului Mircea Geona, s-a constatat ca la sedinta Parlamentului erau prezenti 225 de deputati si senatori, iar cvorumul era de 235 de parlamentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.