Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a semnat, cu primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, si directorul general al ADR Centru, Simion Cretu, trei contracte de finantare pentru proiecte depuse prin POR, in valoare totala de aproximativ zece milioane de euro.

Semnarea contractelor de finantare a avut loc la sediul Primariei Sfantu Gheorghe, in prezenta conducerii Primariei, a Consiliului Judetean Covasna, a unor deputati UDMR si a altor autoritati covasnene, potrivit Wall-Street.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ca mai multe proiecte ale Primariei, depuse in cadrul Programului Operational Regional (POR), au fost considerate eligibile, iar sambata s-au semnat contractele de finantare pentru trei dintre acestea, care au o valoare totala de aproximativ zece milioane de euro.

El a adaugat ca municipiul Sfantu Gheorghe are in total 21 de proiecte prin POR, in faza de contractare sau de precontractare, in valoare totala de peste 20 milioane de euro.

Unul din contractele semnate este legat de "Planul integrat de dezvoltare urbana", care este compus din cinci proiecte cu o valoare totala de circa 6,5 milioane de euro.

Prin proiectul "Plan Integrat de Dezvoltare Urbana“ (PIDU) al municipiului se doreste sustinerea si intarirea potentialului economic, social si cultural al asezarii, iar un mijloc de actiune este de reabilitare coordonata a infrastructurii urbane, cresterea calitatii mediului, modernizarea infrastructurii, crearea de trasee pietonale si pentru biciclete, plantatii masive si de aliniament, cresterea activitatii economice si sociale a acestei zone.

Totodata, proiectul prevede sporirea suprafetelor plantate si cresterea calitatii suprafetelor plantate existente, reabilitarea cladirilor publice reprezentative aflate in administrarea Primariei si cresterea numarului de activitati culturale si sociale care se desfasoara in aceste spatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.