Parlamentarii PSD au parasit, sambata dimineata, sedinta comisiilor de buget-finante, declarandu-se nemultumiti de faptul ca Ministerul Finantelor "a amputat" bugetul Senatului si al altor institutii.

Presedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Viorel Stefan, a precizat ca, de la 128 de milioane de lei, cat era stabilit bugetul Senatului de aceasta institutie, Ministerul Finantelor l-a redus la 86 de milioane de lei, informeaza MEDIAFAX.

In opinia deputatului PSD, puterea are un comportament excesiv, iar reprezentantii PSD au considerat ca ar trebui acordata o pauza de consultari, lucru care nu a fost acceptat.

"Suntem nemultumiti ca bugetele Inaltei Curti de Casatie, Curtii de Conturi si Senatului au fost amputate de Ministerul Finantelor", a spus Viorel Stefan.

El nu a putut preciza strategia PSD pe mai departe si nici in ce conditii social-democratii ar putea reveni la lucrarile comisiilor de buget.

Dupa ce reprezentantii PSD au plecat de la sedinta, lucrarile au continuat, in sala ramanand atat parlamentarii coalitiei, cat si cei ai PNL.

La putin timp dupa aceea a fost acordata o scurta pauza, dupa ce un liberal a apreciat ca sedinta nu poate continua in absenta unui secretar al comisiei.

Dupa rezolvarea situatiei, lucrarile comisiei continua, cu dezbaterile asupra bugetului Ministerului de Externe.

Comisiile de buget-finante au inceput vineri dezbaterea proiectului legii bugetului de stat pe anul 2011, fiind aprobate pana la finalul zilei articolele actului normativ si bugetele a 29 de ordonatori de credite. Sambata dimineata au fost reluate dezbaterile pe anexa ordonatorilor de credite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.