Liderul PD, Emil Boc, este obligat, printr-o hotarare a Tribunalului Cluj, sa ii raspunda senatorului PRM Gheorghe Funar care este numarul zilelor de deplasare facute in municipiul Bucuresti in perioada 23 iunie 2004-6 mai 2005, "cat si scopul deplasarilor".

Senatorul PRM Gheorghe Funar a depus, in luna mai a.c., o plangere la Sectia contencios administrativ impotriva lui Emil Boc, in calitatea sa de primar al Clujului, cerand sa i se comunice date concrete legate de deplasarile pe care acesta le face in Bucuresti pentru a se ingriji de soarta democratilor. "Este de notorietate ca domnul primar Emil Boc lipseste in fiecare zi de miercuri din saptamana de la birou, deplasandu-se la Bucuresti. Aceste dese deplasari au mai degraba un scop politic si ca atare nu au legatura cu rezolvarea unor probleme ale comunitatii", spune senatorul in expunerea de motive atasata plangerii, adaugand ca afirmatiile sale pot fi sustinute de jurnalele de stiri ale televiziunilor si de articolele din presa scrisa.

DILIGENTE

Funar mai precizeaza ca, inainte de a se adresa instantei Tribunalului Cluj, facuse toate diligentele necesare pentru a obtine respectivele raspunsuri, in baza legii accesului la informatiile de interes public, dar ca acestea i-au fost transmise trunchiat. Invocand promisiunile lui Boc din campania electorala cu privire la transparenta si la cheltuirea banilor publici, in prima sa adresa catre Primaria Cluj-Napoca, datata 18 martie 2005, Funar i-a cerut liderului PD informatii si documente despre numarul zilelor de deplasare efectuate din iunie 2004 pana in prezent, scopul deplasarilor si rezultatele obtinute, copii dupa toate ordinele de deplasare ale primarului si deconturile de cheltuieli, copii dupa foile colective de prezenta ale primarilor si viceprimarilor municipiului pe perioada iulie 2004-februarie 2005, copie dupa toate actele de donatie facute de persoanele fizice si juridice care au finantat cheltuielile de deplasare ale primarului Emil Boc, din iunie 2004 pana in prezent.

ZERO LEI

Dupa ce i-au cerut senatorului PRM un ragaz de 30 de zile pentru a-i raspunde, deoarece "informatiile solicitate prezinta o complexitate ridicata", functionarii primariei clujene au dat urmatorul raspuns: "Referitor la adresa dvs. cu numarul de inregistrare 19897/ 18.03.2005, va comunicam faptul ca sumele cheltuite in deplasari ale primarului au fost de 0 lei si nu au existat acte de donatie pentru cheltuielile de deplasare.

In ceea ce priveste salariile primarului si viceprimarilor, acestea sunt acordate conform prevederilor in vigoare". Nemultumit, Funar a mai cerut inca o data, in aprilie, raspunsul la toate intrebarile sale, de data aceasta specificand in "reclamatia administrativa" ca in caz contrar se va vedea nevoit sa actioneze in instanta. Senatorului PRM nu i se pare normal ca primarul sa beneficieze de indemnizatie pe perioada in care desfasoara activitati in afara localitatii in care a fost ales.

RASPUNS

La randul sau, primarul Emil Boc a declarat ieri ca i-a comunicat deja lui Gheorghe Funar ceea ce-i ceruse. Liderul democrat mai este obligat, de catre instanta, la plata a doua milioane de lei, cheltuieli de judecata. Acesta mai are timp pana la 15 octombrie sa faca recurs la decizia Tribunalului Cluj, din 30 septembrie.

ABSENTE

La randul sau, purtatorul de cuvant al social-democratilor clujeni, Anca Abrudan, a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Emil Boc ar fi incasat in acest an 100 de milioane de lei, pentru care nu a muncit ca primar al Clujului, ci ca presedinte al PD. "Este vorba de acele zile pe care primarul le petrece la Bucuresti pentru rezolvarea unor probleme de partid. Am monitorizat mass-media, scrisa si audiovizuala, si am extras informatii si din afirmatiile purtatorului de cuvant al primariei clujene, care spunea ca Emil Boc merge cel mult o data pe saptamana in Capitala. Astfel, potrivit unui calcul, a reiesit ca in acest mandat Emil Boc a lipsit 70 de zile. Acestea, inmultite cu 1,5 milioane de lei pe zi, fac 105 milioane de lei pe care liderul PD le-a primit de la clujeni", a declarat Anca Abrudan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.