Vicepresedintele executiv al UDMR, ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat, pentru RFI, ca nu va candida pentru postul de presedinte al Uniunii, mentionand ca ministrul Kelemen Hunor este "o alegere buna" pentru sefia formatiunii.

"Nu sunt interesat de aceasta functie. Consider ca putem avea o echipa buna la conducerea UDMR-ului. UDMR-ul va avea un presedinte, dar pe langa presedinte trebuie sa fie echipa care il ajuta si consider ca faptul ca a acceptat domnul Kelemen Hunor sa candideze e o varianta buna si acceptabila pentru UDMR, pentru urmatorii ani. Cred ca Kelemen Hunor va face o echipa in jurul lui, eu cred ca voi fi in aceasta echipa si vom putea impreuna sa ducem mai departe fraiele UDMR-ului, nemaivorbind de faptul ca domnul Marko Bela nu se retrage din politica, va fi aici cu noi. Deci, din acest punct de vedere, eu cred ca linia UDMR-ului si ceea ce a reprezentat pana acum va merge mai departe si din acest punct de vedere nu vor fi modificari spectaculoase, dar domnul deputat Kelemen Hunor cred ca-i o alegere buna si probabil ca vom face o echipa impreuna", declara Laszlo Borbely, citat de RFI, transmite MEDIAFAX.

Presa a scris ca Borbely ar putea candida la sefia formatiunii dupa retragerea din functie a lui Marko.

Pentru prima functie in UDMR si-au anuntat candidatura Peter Ekstein Kovacs si Kelemen Hunor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.