Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis neinceperea urmaririi penale in cazul sesizarii ANI impotriva deputatului PSD Robert Sorin Negoita privind completarea inexacta a declaratiilor de avere, se arata intr-un comunicat al formatiunii social-democrate.

"Decizia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul numarul 446 din 2010 conform caruia deputatul Robert Sorin Negoita a completat inexact declaratiile de avere si de interese, la data de 16. 12. 2008 si 11. 06. 2009, este Neinceperea Urmaririi Penale. Temeiul sesizarii depuse de Agentia Nationala de Integritate nu este intemeiat, deputatul fiind, in consecinta, nevinovat", se arata intr-un comunicat PSD, transmite MEDIAFAX.

Negoita afirma ca sesizarea fost constituita "pe un fond politic in care se doreste deturnarea opiniei publice de la problemele cu adevarat importante si prin care actuala putere isi arata capacitatea de manipulare a institutiilor statului conform bunului plac".

"Solicit demisia intregii conduceri a ANI, care isi bate joc de oamenii din aceasta tara, invocand infractiuni ce nu exista, la comanda PDL si a presedintelui Basescu. Este inadmisibil sa platim, in continuare, din banii publici ai contribuabililor, o institutie care nu este altceva decat o sluga politica, o institutie de huzur, cu salarii mari, justificate doar prin circul mediatic pe care il poate face. Cat timp o sa mai permitem acest lucru? Cat timp o sa mai fim indiferenti fata de aceste abuzuri care terfelesc imaginea oricui nu este pe placul presedintelui? Traim intr-o tara unde, din incompetenta Guvernului si a PDL, oamenilor nu le mai ajung banii pentru ziua de maine, dar in acelasi timp, infiintam institutii care sa faca politie politica. Aceasta practica trebuie sa inceteze", a declarat Negoita, citat in comunicat.

ANI a sesizat, in aprilie, Parchetul de pe langa ICCJ pentru savarsirea de catre deputatul PSD Robert Negoita a infractiunii de fals in declaratii, pentru ca nu a declarat, in 2009, venituri din 2008 in valoare de peste 5 milioane de euro.

Agentia mentiona ca s-a sesizat din oficiu in urma publicarii mai multor articole de presa care semnalau faptul ca Negoita ar fi acumulat impreuna cu familia o avere ce depaseste veniturile realizate, majorand in anul 2009 capitalul societatii comerciale "Domus Stil Construct" cu aproximativ 66 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.