Un senator PD i-a dat o nesperata mina de ajutor lui Adrian Nastase. Printr-o declaratie politica inoportuna, a obligat Departamentul National Anticoruptie sa amine redeschiderea dosarului Zambaccian.

Senatorul democrat Marius Marinescu, vicepresedinte al Comisiei senatoriale de cercetare a abuzurilor, a declarat ieri ca seful DNA, Daniel Morar, care fusese invitat la o discutie tehnica cu membrii Comisiei, i-ar fi promis ca "va redeschide dosarul Zambaccian", in care liderul PSD Adrian Nastase era acuzat de cumpararea de la Gabriel Bivolaru, inchis pentru devalizarea BRD, a unui teren in cartierul Dorobanti, la un pret mult sub cel al pietei. Motivul, conform senatorului PD: "Morar a recunoscut ca nu a existat nici o ancheta pe marginea dosarului, ca acesta nici nu a fost lucrat".

Marinescu a precizat ca discutia dintre el si Morar nu s-a inscris pe ordinea de zi a sedintei Comisiei si ca restul colegilor sai de la PNL, PSD si PRM s-au opus virulent deschiderii subiectului. Spusele sale sint insa contrazise de alti membri ai comisiei. Senatorul liberal Ion Bazgan ne-a declarat ca Marinescu a fost cel care, intempestiv, i-a cerut lui Morar sa redeschida dosarul si ca seful DNA a refuzat sa comenteze stadiul cazului si i-a pus in vedere senatorului PD ca nu are dreptul sa ceara asa ceva. Surse din DNA ne-au mentionat ca declaratia inoportuna a lui Marinescu l-ar putea obliga pe Morar sa amine redeschiderea dosarului lui Nastase, pentru ca DNA sa nu fie acuzat ca opereaza politic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.