In urma unui nou vot care o salveaza pe Ridzi de la perchezitiile DNA, Monica Macovei denunta politicienii din Romania ca fiind corupti si aparatori ai preferentialismului juridic in randul demnitarilor “patati”.

Fostul ministru al Justiei acuza intreaga clasa politica romaneasca de incercarea de a-si proteja “politicienii” compromisi, care au furat, intr-un fel sau altul, statul si pe care nu vor sa ii lase sa plateasca pentru faptele lor.

In “oala patatilor”, Macovei i-a pus pe Monica Iacob Ridzi si Adrian Nastase, ambii salvati de perchezitiile DNA.

Cele doua cazuri sunt la fel. Ele arata determinarea majoritatii parlamentare de a bloca sau opri de tot anchetele impotriva colegilor de partid (sau de “partide”). O atitudine dominanta si constanta in cei 20 de ani postrevolutionari, care a sfidat si sfideaza dorinta oamenilor ca legile si justitia sa fie aplicate cu o singura masura pentru toti”, scrie Macovei pe blogul ei.

Europarlamentarul ii acuza pe toti politicienii, inclusive pe cei de la PDL ca “fraternizeaza” pentru apararea propriilor inculpati si pentru incercarile de a distruge sistemul de justitie din Romania.

In toti acesti ultimi ani, PSD, PC, UDMR si PNL au fraternizat, public sau subteran, pentru apararea propriilor inculpati. Au vrut sa demita procurori anticoruptie, au modificat legi, au tergiversat sau blocat dosare de mare coruptie in Parlament, au vrut chiar sa desfiinteze DNA-ul. Si toate acestea pentru a-si apara propriile interese si retelele clientelare, chiar daca asta a insemnat decredibilizarea lor sau a tarii. Acum insa, pot spune ca o parte din PDL, prin votul de ieri, s-a alaturat acestei familii”, scrie Monica Macovei.

Aceasta propune reluareea votului in cazul Ridzi si excluderea acesteia din PDL.

  • Basescu: Parlamentul ii face rau lui Ridzi

"A fost subiect de discutie la intalnirea din alianta. Eu pot sa inteleg, pentru ca nici eu nu sunt construit din piatra sau din otel, sunt om si eu ca oricare, optiunea sentimentala a colegilor - Monica Ridzi dupa ce s-a aprobat, pentru ca exista aprobarea pentru urmarirea penala... Este un dosar in plina desfasurare. S-a cerut o extindere pentru o inspectie intr-un calculator pe care l-ar fi folosit... Nu se pune problema ca dosarul Ridzi ar fi blocat", a declarat Traian Basescu la RRA, transmite MEDIAFAX.
Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...

El a adaugat ca fostul ministru al Tineretului si Sportului are probleme de sanatate si de familie.

"Am discutat si la intalnirea cu partidele din coalitie. Dupa ce a incheput ancheta penala, Monica Ridzi a avut o nastere, un copil cu deficiente, sta in spital pentru o boala extrem de grava... Inteleg mai ales ca este extrem de nejustificata aceasta extindere, atat timp cat seful IT este in ancheta si au suspectat un interes al procurorului. Eu reproduc explicatiile lor. Nu justifica insa slabiciunea. Cand e vorba de interesul national, politicianul nu poate fi sentimental", a mai spus seful statului.

El a precizat ca decizia Parlamentului ii face mult rau lui Ridzi.

"Este o abordare care face foarte mult rau si Monicai Ridzi, pentru ca o aseaza in categoria Adrian Nastase, PDL, pentru ca il aseaza in categoria PSD si face si foarte mult rau Romaniei, pentru ca a readus Parlamentul in vizorul institutiilor care nu au vointa politica in lupta impotriva coruptiei. Nu poti sa explici la Bruxelles ca a fost o abordare sentimentala", a spus Basescu.

Citeste si:
Monica Macovei a provocat un grav accident în Constanța. Un bărbat...
Monica Macovei a provocat un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.