Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca seful statului le-a cerut social-demcoratilor, la Cotroceni, "sa inchida ochii" la situatia din Camera Deputatilor legata de Roberta Anastase, pentru adoptarea a doua-trei legi importante in momentul actual.

"Ne-a solicitat sa inchidem ochii. Este o interpretare daca vreti a mea, a noastra, sa inchidem ochii la abaterile si la frauda doamnei Roberta Anastase si la abaterile de la regulile democratice din Parlament, ca sa adoptam aceste doua-trei legi. I-am precizat punctul nostru de vedere. Bun, ce se va intampla dupa? Nu se incheie activitatea parlamentara nici viata politica dupa ce se adoptia aceste doua-trei legi. Foloseste cuiva, ne-a cerut FMI sa adoptam prin frauda legi necesare? Altfel, noi respectam daca se respecta mecanismele democratice si daca avem un partener serios, ceea ce in acest moment, in Parlament, din pacate, din partea puterii nu exista. Intelegem si acceptam regula majoritatii si regula minoritatii. Deocamdata aceste reguli nu au fost respectate si primul pas nu trebuie sa vina de la noi", a declarat Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a remintit faptul ca Traian Basescu a fost presedintele unui partid membru al Internationalei Socialiste, "chiar daca acum, sigur, are o conceptie mult mai de dreapta"

"Cred (...) ca macar a inteles de la noi ca nu exista o dorinta de blocaj, exista o dorinta de revenire la niste reguli normale. Acele reguli normale nu le-am incalcat si nu le-am schimbat noi, iar responsabilitatea, chiar daca preseditnele o transmite catre partidul de guvernamant, catre presedintele Camerei Deputatilor, responsbailitatea ii revine si presedintelui pentru buna functionare a acestor institutii fudnamentale care iata, in acest moment, nu din cauza naostra a opozitiei pratic functioneza foarte prost si anormal", a mai spus Ponta.

Intrebat daca i-a solicitat sefului statului schimbarea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor a Robertei Anastase, liderul social-democrat a raspuns afirmativ.

"Sigur ca da. Domnul presedinte ne-a trimis la domnul Boc, iar eu i-am reiterat faptul ca cred ca am simtit ca am facut cererea acolo unde trebuie"
, a conchis Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.