Presedintele Traian Basescu a ajuns, vineri dimineata, in statiunea Covasna, unde participa la cel de-al treilea Congres al Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania - platforma a UDMR, spunand ca prezenta sa este o dovada de respect pentru partenerul de guvernare.

Traian Basescu a ajuns in jurul orei 10.15 in statiunea Covasna, unde participa la cel de-al treilea Congres al Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania.

Basescu a declarat corespondentului MEDIAFAX ca prezenta sa in Covasna este, in primul rand, o dovada de respect pentru partenerul de guvernare, pentru ca el are un parteneriat cu Guvernul.

"In al doilea rand, este respectul pentru Miscarea Crestin-Democrata Maghiara, avand in vedere ca suntem in aceeasi familie eruopeana PPE", a afirmat Basescu.

Intrebat de ce nu a venit in ultima perioada in Covasna, Basescu a spus : "Nu am avut timp, pentru ca este criza".

Congresul va incepe cu discursurile invitatilor si cu raportul conducerilor organizatiilor teritoriale. In cadrul Congresului se vor face propuneri pentru schimbarea regulamentului si programului Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania. Totodata, urmeaza sa fie desemnati participantii la Congresul UDMR din luna februarie a anului viitor. In final, va avea loc o ceremonie in cadrul careia vor fi decernate diplome de merit. De asemenea, va fi aleasa conducerea.

Presedintele Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania este in prezent Kelemen Kalman.

Din partea conducerii centrale a UDMR participa Kelemen Hunor, ministru al Culturii, Eckstein Kovacs-Peter, consilier prezidential, si prefectul Gorgy, Ervin, autoritati locale si judetene.

Presedintele Traian Basescu a vizitat ultima data judetul Covasna in luna februarie, cand s-a intalnit, in statiunea Covasna, cu primarii si presedintii consiliilor judetene din Harghita si Covasna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.