Cuantumul ajutorului anual acordat veteranilor, vaduvelor si accidentatilor de razboi, pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice sau energiei termice pentru nevoi casnice, a fost majorat de la 135 lei la 150 lei, conform unei hotarari adoptate, miercuri, de Guvern.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a precizat ca aproximativ 61.900 de veterani si vaduve ale veteranilor de razboi, respectiv accidentati de razboi vor primi un ajutor financiar in suma de 150 lei fiecare pentru acoperirea unei parti din chirie sau a unei parti din cheltuielile cu plata energiei electrice si termice, informeaza MEDIAFAX.

Pentru plata acestui ajutor financiar in 2010 sunt alocati 9.286.800 de lei, fonduri prevazute in bugetele ministerulor Muncii, Apararii, Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.

Ajutorul este acordat anual, in baza Legii 44/1994 privind veteranii de razboi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.