Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca daca motiunea de cenzura ce va fi depusa dupa asumarea raspunderii Guvernului pe Legea salrizarii unitare nu trece, social-democratii vor contesta actul normativ la Curtea Constitutionala.

In urma unei intrevederi cu lideri ai confederatiilor sindicale, conducerea PSD a decis depunerea unei motiuni de cenzura, avand la baza dezacordul pe fond cu proiectul propus de guvern, proiect ce vizeaza permanentizarea scaderii salariilor din sectorul bugetar cu 25%, relateaza MEDIAFAX.

"In cazul in care motiunea de cenzura pe care o vom depune nu va trece de votul plenului Parlamentului, decizia PSD este de a ataca Legea salarizarii unitare a personalului platit din fonduri publice la Curtea Constitutionala, pentru ca, in mod evident, scaderea definitiva a salariilor bugetarilor cu 25% nu este o masura constitutionala", se arata intr-un comunicat.

De asemenea, parlamentarii PSD nu vor depune amendamente la Legea salarizarii unitare. Conform sursei citate, Legea salarizarii unitare va fi abrogata in momentul in care PSD va ajunge la guvernare, urmand ca salariile sa revina la cuantumurile anterioare taierilor guvernului Boc.

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe Legea salarizarii in data de 14 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.