Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat astazi ca discutiile privind concediul pentru cresterea copilului "raman deschise", aratand ca nu exista un act normativ privind decizia premierului Emil Boc pe aceasta tema, iar astfel se va discuta in coalitie despre nemultumirile ridicate de UDMR.

Aceasta a confirmat faptul ca in coalitie se stabilise ca durata de acordare a indemnizatiei sa fie de doi ani si ca UDMR are dreptate atunci cand sustine acest lucru.

"Este foarte adevarat ca aceasta a fost discutia in colalitie, dar vrem sa vedem pe ce si-a fundamentat Guvernul aceasta decizie. Nu am discutat cu colegii din UDMR, dar probabil ca este vorba de Ordonanta de Urgenta, separata de buget, avand in vedere ca bugetul pe 2011 nu este afectat pe acest capitol. Concediul pentru ingrijirea copilului ramane nemodificat, pentru anul 2011 si ma bucur ca a gasit Guvernul resurse pentru a nu modifica in 2011 acest buget si trebuie sa vedem care este fundamentul, expunerea de motive, pentru Ordonanta de Urgenta de modificare", a spus Sulfina Barbu, relateaza MEDIAFAX.

Deputatul PDL a precizat ca nemultumirile UDMR privind reducerea duratei de acrodare a indemnizatiei pentru mame de la doi ani la un singur an vor fi discutate in coalitie.

"Daca sunt nemultumiti, vom discuta in coalitie ce facem cu aceasta Ordonanta de Urgenta, care e separata de buget. Nu am vazut un act normativ legat de decizia anuntata de premier, vom discuta in coalitie pe acest act normativ care trebuie sa vina. Discutiile raman deschise"
, a adaugat Sulfina Barbu.

[VIDEO] Soarta mamelor a fost decisa

Perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului va fi redusa, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fara sa fie afectata valoarea indemnizatiei, modificari ce nu vor fi aplicate si beneficiarilor actuali, a anuntat, luni seara, premierul Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.