Presedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat, luni, pozitia "absurda, nediplomatica si lipsita de gandire" a sefului statului, Traian Basescu, in ceea ce priveste declaratiile facute la adresa Republicii Moldova.

Ponta a afirmat ca declaratiile facute de presedintele Traian Basescu despre Republica Moldova au indepartat Chisinaul de Uniunea Europeana si Romania.

El a spus ca acele declaratii au fost facute "nu cu intentie, ci din incompetenta si lipsa de intelepciune".

"Pozitia absurda si nediplomatica si lipsita de gandire a lui Traian Basescu a incurajat sentimentele antieuropene si antiromanesti. Repet, nu din intentie, probabil si-a dorit sa fie bine, ci din lipsa de competenta, declaratia domnului presedinte Traian Basescu si raspunsul imediat al lui Vlad Filat a aratat ca pe presedinte il ia gura pe dinainte, vorbeste ce nu trebuie si politica externa a Romaniei este un urias esec", a afirmat Ponta, transmite MEDIAFAX.

El a apreciat ca, daca "Traian Basescu ar fi tacut din gura", Republica Moldova ar fi avut sanse mult mai mari sa se apropie de Europa si de Romania.

La randul sau, vicepresedintele PSD Titus Corlatean a afirmat ca discutiile politice post-alegeri intre partidele de la Chisinau nu s-au finalizat si ca este "esential" pentru viitorul european al Republicii Moldova ca proiectul european construit pe structura Aliantei pentru Integrare Europeana.

"Discutiile raman in continuare complexe si pentru ca la Bucuresti a existat o declaratie nefericita, de-a dreptul iresponsabila, a presedintelui Traian Basescu, care risca sa arunce in aer sansele europene ale Republicii Moldova, care a dat apa la moara si comunistilor si altora care ar dori un alt traseu pentru Republica Moldova, nu cel european", a spus Corlatean.

El a afirmat ca exista speranta, dat fiind votul majoritar pro-european de la Chisinau, ca "lucrurile vor merge in directia buna", cu conditia ca la Bucuresti sa nu mai existe "declaratii iresponsabile" in primul rand din partea lui Traian Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Cu toata deferenta pentru institutia prezidentiala, imi voi permite sa ii fac o recomandare lui Traian Basescu, anume sa taca, sa se abtina de a mai face comentarii, mai ales in aceasta perioada intensa de negocieri si de contacte politice", a spus Corlatean.

Presedintele Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, intr-un interviu publicat de "Romania Libera", ca Romania si R.Moldova vor fi impreuna in familia europeana si nu a exclus ca, la un moment dat, cele doua state sa formeze din nou aceeasi tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.