Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat ca exista cazuri de coruptie in toate partidele politice si a precizat ca "Parlamentul datoreaza, inca, avize de urmarire penala atat pentru domnul Pasat de la PDL, cat si pentru Adrian Nastase de la PSD".

Potrivit lui Macovei promovarea in functiile de conducere in partid sau sustinerea in functii de conducere publice trebuie facute pe competenta "si nu a unor oameni asupra carora exista cel putin suspiciuni de coruptie".

Macovei a spus ca astfel de cazuri sunt in toata clasa politica si "partidul care se va curata primul va castiga alegerile".

Intrebata daca si in PDL exista cazuri de coruptie, Macovei a precizat: "Exista in toate partidele, asta spun cat sunt in viata politica, in toate partidele si reamintesc ca Parlamentul datoreaza inca avize de urmarire penala atat pentru domnul Pasat de la PDL, cat si pentru Adrian Nastase de la PSD".

Ea aratat ca trebuie eliminata clientela politica si trebuie promovati cei competenti. "Chiar daca au un carnet de partid, competenta este cea mai importanta. Si da, trebuie sa ne debarasam de cei corupti in sensul larg, frauda, evaziune, coruptie", a precizat Macovei, transmite MEDIAFAX.

Intrebata cum comenteaza afirmatiile colegului sau de partid, Cristian Preda referitoare la faptul ca persoane corupte din PDL sunt iertate daca aduc voturi, Macovei a spus ca "faptul ca un om care este judecat si condamnat pentru coruptie aduce voturi nu face bine partidului".

"Nu stiu cum aduce voturi. Ci le aduce probabil pe termen scurt, deci nu este un argument asta. Daca vrei sa schimbi societatea romaneasca si sa mergem bine si curat si cel care conduce adica partidul care formeaza un guvern o majoritate in Parlament si ala trebuie sa fie curat. Nu poti sa ceri altora sa faca ce tu nu faci", a adaugat Macovei.

Ea a apreciat ca un partid nu trebuie sa astepte o solutie definitiva in justitie, ci trebuie "sa-si faca curatenia" inainte de aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.